nosaltres

LA PETITA ÀNIMA és un projecte familiar format per l’Anna i el Mateu.

Tots dos hem voltat per diferents sectors laborals i, en un moment de la nostra vida, hem tingut la necessitat de fer un canvi en l’àmbit professional.

L’Anna va començar l’aventura dels formatges als Estats Units, on va tenir la primera formació en una granja de cabres a Missouri on feien formatges.

El Mateu va començar amb un curs introductori de formatges a Cardedeu.

Així doncs, des del 2018 que els dos vam anar fent el nostre camí dins del món formatger. Teníem ganes de vincular-nos amb el món rural i de crear amb les nostres mans.

Al 2019 les nostres vides es van trobar en una formació i el nostre camí es va unir. Hem estat treballant dins del sector làctic, fins que a finals del 2022, fruit de la passió pel formatge, el territori i el fet de treballar amb les mans, ens vam llençar a crear els nostres propis formatges.

A cavall entre Vacarisses i el Lluçanès, l’Anna, va encapçalar l’aventura i va començar a ser usuària de les instal·lacions làctiques compartides situades a Alpens (Lluçanès) per poder elaborar els productes làctics, sent així la primera formatgeria a Catalunya que neix d’un obrador compartit.

Tot i que sempre present, a finals del 2023, el Mateu, s’incorpora al projecte.

Així doncs, LA PETITA ÀNIMA és la culminació d’unes inquietuds personals i d’un canvi de rumb professional. Darrere hi ha molt d’esforç i dedicació, treball i entusiasme, pors i neguits, alegria i per descomptat molta mà. Molta consciència per mostrar amb aquesta petita formatgeria el que tenim amagat a l’ànima.